Care este tipul tau de corp si  cum sa te imbraci in functie de conformatia ta!

Care este tipul tau de corp si cum sa te imbraci in functie de conformatia ta!

   Pentru ca multe dintre voi m-au intrebat de-a lungul timpului cu ce haine le-ar sta mai bine, ce li s-ar potrivi, m-am gandit sa vorbim astazi despre BODY TYPE! Care este tipul tau de corp? Cum sa determini care este tipul tau de corp si 

De cate ori ai cumparat / ales o haina pentru ca era foarte frumoasa si dupa ce ai probat-o ai fost foarte dezamagita pentru ca nu arata pe tine asa cum ti-ai imaginat? Poate ai gandit ca e ceva in neregula cu corpul tau. Te-ai gandit oare ca pur si simplu acel obiect vestimentar nu se potriveste conformatiei tale? Ca nu este nimic in neregula cu corpul tau, pur si simplu ai ales o haina frumoasa care nu ti se potriveste, fiind croita pentru un alt tip de corp?

   Multe persoane nu stiu care este forma corpului si astfel nu stiu sa aleaga hainele potrivite, care sa le avantajeze si sa le puna in valoare partile frumoase. Trebuie sa identifici tipul tau de conformatie pentru a evita sa cumperi lucruri frumoase pe care nu le vei purta niciodata pentru ca nu ti se potrivesc!

   Fiecare tip de corp este unic si perfect in felul lui. Vizual, corpul si imbracamintea trebuie sa fie in armonie, proportii, culori, curbe, accesorii si asa mai departe.

   Desi prin diete si exercitii fizice poti modifica putin forma corpului, aceasta nu se va schimba radical intrucat ea este definita genetic de structura osoasa si de dispunerea muschilor si a grasimii in corp. Astfel, poti slabi de la masura 46 la 36, dar forma corpului va fi in esenta aceeasi. Asa ca, decat sa incerci diete extreme si sa visezi la silueta “perfecta”,este mai bine sa ai un stil de viata sanatos cu o dieta echilibrata si sport si sa te bucuri de conformatia ta naturala.

   Nu-ti recomand sa porti lucruri care nu te avantajeaza doar pentru ca sunt la moda, mai bine bucura-te de silueta ta si imbrac-o cu ce-i vine bine!

 

   Majoritatea celor care au analizat diferitele tipuri de corpuri si care au scris despre ele, le impart in 5 mari categorii, care, la randul lor se impart in mai multe tipuri. Important este sa vezi in care tip de corp te incadrezi, asa iti va fi mult mai usor sa-ti alegi garderoba perfecta pentru tine.

Cele 5 tipuri de conformatie sunt:

  1. ROTUND, intalnit si sub denumirea de MAR
  2. TRIUNGHI, intalnit si sub denumirea de PARA
  3. TRIUNGHI INVERSAT
  4. RECTANGULAR, intalnit si sub denumirea de ATLETIC
  5. CLEPSIDRA

   Pentru a vedea ce tip de corp ai, este suficient sa masori umerii, bustul, talia, soldurile si apoi sa le compari.

Poti descoperi ca nu te incadrezi total intr-un tip de corp ci in doua care sunt oarecum apropiate.

 

 

  1. TIPUL DE CORP ROTUND SAU MAR
Care este tipul tau de corp si  cum sa te imbraci in functie de conformatia ta!

   Cele cu tipul de corp rotund, ce se aseamana cu forma unui mar au, in general, bustul mai mare decat soldurile iar talia nu este foarte bine definita. Soldurile sunt destul de inguste si in general aceste persone au picioarele foarte frumoase.

   Kilogramele in plus se aduna mult mai repede in partea de sus decat in restul corpului. Partea de sus a corpului fiind mai mare decat partea de jos, este de preferat sa porti haine care sa nu aduca volum in partea de sus.

   Pentru ca tipul mar sa arate armonios, trebuie echilibrata balanta intre umerii si bustul proeminent si soldurile mai inguste. Silueta trebuie alungita, atentia trebuie sa fie concentrata asupra picioarelor.

Astfel, poti opta pentru:

  • Rochii/ fuste A-Line, pana la genunchi sau scurte, eventual cu un slit adanc, astfel incat sa-ti pui in valoare picioarele frumoase.
  • Rochii parte peste parte(petrecute), usor evazate.
  • Rochii cu croiala Empire.
  • poarta topuri cu decolteu in V, ca sa alungeasca trunchiul,
  • Ai grija sa porti mereu un sutien care sa te avantajeze,
  • Pantaloni drepti sau Boot Cut, cu talia medie sau chiar joasa dar evita pantalonii cu talie inalta
  • Incearca sa creezi iluzia unei talii bine definite.

Evita sa porti orice piesa care atrage atentia asupra taliei, topuri sau rochii mulate in partea de sus, topurile cu gat inalt.

 

 2.TIPUL DE CORP in forma de TRIUNGHI SAU PARA

Care este tipul tau de corp si  cum sa te imbraci in functie de conformatia ta!

   Corpul Para are dimesiuni mai mici in partea de sus si mai mari in partea de jos(umerii  si bustul sunt mai mici decat soldurile), talia este subtire, umerii sunt ingusti, bratele sunt frumoase, bustul mic, soldurile, posteriorul si coapsele sunt pline, picioarele sunt destul de scurte. Deci, partea de jos a corpului este mai mare/lata decat cea de sus iar kilogramele in plus se aduna imediat in partea de jos a corpului.(Ex. Kim Kardashian)

   Avand in vedere ca la aceasta conformatie partea vizibila a corpului este cea de la talie in jos, ar trebui sa porti lucruri care sa ti puna in valoare si parte de sus a trunchiului.

Astfel, poti opta pentru:

  • Topuri cu volum, volane, detalii, accesorii, pliseuri, tot ceea ce-ti adauga volum in partea de sus a trunchiului, dar evita croielile prea lejere, lalai;
  • Rochii cambrate pe talie sau forma A-line, fuste circulare, cu talie inalta. Evita fustele scurte.
  • Pantaloni cu talie inalta, drepti sau largi, fara detalii, pliseuri etc, cat mai simpli, in culori inchise. Evita pantalonii stramti.
  • Tot ceea ce-ti pune in evidenta talia si da un plus de volum in partea de sus.
  • Evita incaltamintea care scurteaza piciorul, cum ar fi sandalele cu bretele pe glezna sau botinele pana la glezna sau pana la jumatatea gambei.
  • Poarta accesorii la gat, cercei, bratari.

 3. TIPUL DE CORP in forma de TRIUNGHI INVERSAT

Care este tipul tau de corp si  cum sa te imbraci in functie de conformatia ta! Maralyn

Cele care se bucura de aceasta silueta au o conformatie asemanatoare cu forma de mar, diferenta fiind ca silueta mar este mult mai plina in partea de mijloc.

Poti purta haine care sa-ti defineasca coapsele si soldurile pentru a egala balanta cu partea de sus, in special cu umerii care sunt destul de lati.

Pentru ca ai picioare frumoase, poti opta pentru:

  • Skinny jeans, pantaloni stramti, pantaloni cu talie inalta, pantaloni evazati, pantaloni cu buzunare in fata.
  • Fuste creion, scurte sau cu slit adanc.
  • Topuri simple cu decolteu in V, care sa te alungeasca.
  • Daca vrei haine cu volum, texturi si straturi multiple, imprimeuri, volane, pliseuri, detalii, etc, poarta-le in partea de jos a corpului.

 4. TIPUL DE CORP RECTANGULAR SAU ATLETIC

Care este tipul tau de corp si  cum sa te imbraci in functie de conformatia ta! Maralyn

   Corpul Rectangular - Dreptunghi – Banana- Atletic(oarecum tipul masculin) – adesea cunoscut ca fiind dimensiunile de fotomodel – umeri, talie, sold au aceleasi dimensiuni sau aproape aceleasi dimensiuni. Bustul este mic sau mediu, talia nu este definita, soldurile sunt drepte, membrele sunt frumoase, lungi.

   Pentru a armoniza corpul atletic poti pune putin volum in partea de jos si in partea de sus si accentua talia cu o curea.

Astfel, daca te bucuri de silueta atletica, poti opta pentru:

  • Topuri cu volane, pliseuri, detalii, straturi suprapuse, pentru a creea volum in partea de sus a corpului, topuri cu gat inalt.
  • Topuri/ rochii cu decolteuri rotunde, adanci, fara maneca, umeri goi, evita topurile scurte si fustele drepte.
  • Blazere, jachete lungi sau care se termina in zona soldurilor, cape.
  • Pantaloni skinny, pantaloni ¾.
  • Fuste din tulle.
  • Haine sport.
  • Pantaloni/fuste cu talie normala sau inalta, evita talia joasa. De asemenea poti purta curele, centuri care accentueaza talia.
  • Evita hainele prea largi, fara forma. De asemenea evita umerii supradimensionati, decolteurile in V, bretelele tip spaghetti(cele foarte subtiri)
  • ACEST PRODUS SE POTRIVESTE TIPULUI DE CORP "DREPTUNGHI"

 

  1. TIPUL CLEPSIDRA
Care este tipul tau de corp si  cum sa te imbraci in functie de conformatia ta! Maralyn

   Am ajus la cel mai dorit si apreciat tip de silueta, SILUETA CLEPSIDRA. De fapt, incercarea de armonizare a celorlalte tipuri de corp cu ajutorul hainelor, duc la crearea unei forme a corpului cat mai apropiate de cea clepsidra, si asta pentru ca tipul clepsidra este cel mai placut privirii si este considerat cel mai feminin.

    Astfel, Clepsidra are talia bine definita, umerii, bustul si soldurile sunt bine proportionate, avand aproape aceleasi dimensiuni.

   Sunt mai multe tipuri de clepsidra, Clepsidra in partea de sus- fesele sunt mai proeminente decat soldurile, si sanii mai mari decat bustul, Clepsidra in partea de jos- bustul este mai mic decat soldurile.

   Pentru femeile clepsidra lucrurile stau relativ simplu pentru ca le vine bine cu aproape orice, tot ceea ce trebuie sa faca este sa-si accenteze formele naturale.

   Pentru ca au o silueta de invidiat, cu forme atat de bine proportionate ar trebui sa evite hainele care le ascund aceste forme si anume hainele foarte largi, fara forme, hainele cu mult volum, materialele in exces sau prea multe volane si pliseuri in zona soldurilor, croielile Baby doll si Empire.  

In rest, succes la experimentare cu diverse modele!

   Vei observa ca multe dintre lucrurile facute de mine se potrivesc siluetei para, asta pentru ca eu ma incadrez in aceasta categorie, dar mi-am propus sa fac tinute de baza care avantajeaza fiecare tip de corp si voi mentiona in dreptul fiecarui produs tipul sau tipurile de corp  caruia I se potriveste, astfel incat sa-ti fie usor sa-ti alegi tinutele care te avantajeaza.

Colectia rochii Maralyn(click aici)

 

 *Sursa foto-Pinterest

 

 

 

 

 

 

 

2 comments

Super

Violeta Girtan

Super

Violeta Girtan

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.