Cum sa te imbraci daca ai corpul in forma de mar/ rotund?

Cum sa te imbraci daca ai corpul in forma de mar/ rotund?

TIPUL DE CORP ROTUND SAU MAR
Este de preferat sa-ti concentrezi atentia pe partile corpului care-ti plac si pe care vrei sa le arati mai degraba decat sa te concentrezi in a le ascunde pe cele care nu-ti plac. In esenta, a te imbraca dupa forma corpului tau nu este despre a ascunde anumite parti ale corpului ci despre a evidentia partile armonioase si de a arata cat mai bine posibil.
Pentru a vedea ce tip de corp ai, este suficient sa masori umerii, bustul, talia, soldurile si apoi sa le compari.
Poti descoperi ca nu te incadrezi total intr-un tip de corp ci in doua care sunt oarecum apropiate.
Daca vrei sa citesti notiuni generale despre principalele forme de corp click aici https://maralyn.ro/blogs/alina-cristea-blog/care-este-tipul-tau-de-corp-si-cum-sa-te-imbraci-in-functie-de-conformatia-ta
Trebuie sa spun ca forma Mar nu se refera la centimetrii in plus acumulati in jurul abdomenului sau la masurile plus size ci la o anumita distribuire a oaselor si muschilor in corp. Centimetrii in plus in jurul abdomenului pot exista si la celelalte tipuri de siluete, la fel cum forma de Mar exista si la masura 34 sau 36, deci indiferent cat de slaba sau tonifiata esti.
Cum spuneam, desi prin diete si exercitii fizice poti modifica putin forma corpului, aceasta nu se va schimba radical intrucat ea este definita genetic de structura osoasa si de dispunerea muschilor si a grasimii in corp. Astfel, poti slabi de la masura 46 la 36, dar forma corpului va fi in esenta aceeasi. Asa ca, decat sa incerci diete extreme si sa visezi la silueta “perfecta”,este mai bine sa ai un stil de viata sanatos cu o dieta echilibrata si sport si sa te bucuri de conformatia ta naturala.
Vizual, corpul si imbracamintea trebuie sa fie in armonie, proportii, culori, curbe, accesorii si asa mai departe.
Cele cu tipul de corp rotund, ce se aseamana cu forma unui mar au, in general, bustul mai mare decat soldurile iar talia nu este foarte bine definita. Soldurile sunt destul de inguste si in general aceste persoane au picioarele foarte frumoase. Abdomenul este in general mai dezvoltat, mai proeminent in comparatie cu umerii si soldurile.
Kilogramele in plus se aduna mult mai repede in partea de sus decat in restul corpului. Partea de sus a corpului fiind mai mare decat partea de jos, este de preferat sa porti haine care sa nu aduca volum in partea de sus.
Pentru ca tipul mar sa arate armonios, trebuie echilibrata balanta intre umerii, abdomenul si bustul proeminente si soldurile si posteriorul mai inguste. Silueta trebuie alungita, atentia trebuie sa fie concentrata asupra bustului si/sau asupra picioarelor.
Pentru a se creea iluzia unei siluete clepsidra, trebuie adaugat volum in partea de jos a corpului, respectiv pe solduri. Astfel, volane, pliseuri, printuri puternice si culori mai deschise se vor folosi in partea de jos a corpului.
In acest caz, trebuie sa distragi privirea de la parte de mijloc a corpului si sa atragi privirea cu decolteul si/sau picioarele.
In ceea ce priveste TOPURILE, nu sunt recomandate topurile mulate sau cele cu gat inalt. De asemenea, contrar practicii multor femei cu silueta mar, nu sunt recomandate nici topurile foarte largi, lalai, oversized, fara forma, pentru ca te vor face sa arati mult mai mare decat esti in partea de sus si vor mari diferenta dintre trunchiul proeminent si soldurile fine.
Sunt recomandate Topurile cu decolteu in V care iti scot in evidenta bustul, contureaza umerii(care au tendinta de a fi lasati), alungesc trunchiul;
- dar si decolteurile inima „sweetheart”, rotunde, patrate, fara bretele, tip corset, alese in functie de preferinte si de celelalte caracteristici ale corpului;
Ai grija sa porti mereu un sutien care sa te avantajeze.
Te avantajeaza TOPurile cu PEPLUM, care desi este definit ca fiind o mantie scurta fara maneci purtata de catre femeile din antichitate peste tunica, astazi prin peplum intelegem un volan mai scurt sau mai lung, atasat in general jurul taliei. Piesele vestimentare cu peplum pot masca o talie slab definita, pot ascunde unele imperfectiuni si in general se potrivesc tuturor tipurilor de silueta. Sunt piese care alcatuiesc oricand o silueta eleganta si feminina.
De asemenea o varianta foarte buna de TOP este cel PETRECUT (parte peste parte sau „WRAP TOP” ) care formeza decolteul in V si atrage privirea departe de centrul corpului (burta). De preferat este ca topul sa se petreaca si sa se lege in lateral si nu pe mijlocul fetei, pentru a nu adauga surplus de material pe abdomen ci pe sold.
Un alt tip de TOP care flateaza silueta mar este cel cu croilala EMPIRE, care ridica talia(dau iluzia unei talii mai inalte si definite). Ideal ar fi ca sub bust sa aiba o banda mai lata pentru a aplatiza putin abdomenul si pentru a da impresia de talie definita. Daca aceasta banda este prea ingusta, nu va fi bine vizibila fiind pozitionata exact sub bust si poate accentua zona abdomenului dand impresia de rochie de gravida.  
Manecile pot fi scurte, sau trei sferturi, lejere, drapate, cu slit (crapate) sau cu manseta indoita, se evita maneca lunga si foarte stramta.
Lungimea topului – cu cativa cm mai jos de sold, in general pana la linia slipului. Astfel senzatia va fi de alungire a trunchiului. Daca topul va fi prea scurt sau prea lung, se va scoate in evidenta fie abdomenul proeminent, fie discrepanta dintre partea de sus si cea de jos.
Daca vrei sa porti curea/centura opteaza pentru una lata, de aceeasi culoare ca topul, sau o culoare foarte apropiata, evita contrastele astfel vei avea o talie fin definita fara a atrage atentia asupra ei. De asemenea, centurile late de culoare inchisa (negru) vor da senzatia unei talii definite.
Rochiile.
Opteaza pentru croieli simple in culori vii, pana la genunchi sau scurte, eventual cu un slit adanc, astfel incat sa-ti pui in valoare picioarele frumoase.
Modelele de rochii petrecute sunt alegerea ideala, din considerentele expuse mai sus cand am prezentat topurile.
De asemenea rochiile cu peplum, rochiile Empire si rochiile cu croiala in forma de A, care urmeaza forma corpului si sunt usor evazate.
Pliuri, pliseuri, cute, volane si alte detalii pot fi o optiune buna pentru partea de jos a vesmantului. Acestea vor adauga volum pe solduri si posterior si vor echilibra balanta intre trunchi si sold.
Te avantajeaza rochiile si fustele croite pe bias, cele tip furou, fustele asimetrice.
La fuste si pantaloni e de preferat sa se evite talia inalta si sa se opteze pentru o talie medie, care va strange oarecum abdomenul si vei parea mai slaba.
Pantalonii. Opteaza pentru pantaloni usor conici, drepti, evazati sau largi, pantaloni tip bermude, deasupra genunchiului, Boot Cut, blugii boyfriend. Desi ai picioare subtiri si frumoase, evita totusi pantalonii foarte stramti, mulati, skinny pentru ca vor scoate in evidenta diferenta dintre solduri si abdomen si astfel partea de sus va parea mult mai mare decat este in realitate.
Jachetele – croieli simple, drepte, putin cambrate sau in forma de A. Evita jachetele cu doua randuri de nasturi, fermoare sau detalii care accentueaza si atrag privirea asupra partii de sus a corpului
Cardiganele drepte, de culoare inchisa sunt o optiune foarte buna, alungesc silueta, te fac sa arati mai inalta. Evita-le pe cele foarte largi, fara forma, oversized.
Desi culorile hainelor se aleg mai ales in functie de culoarea tenului, a ochilor, a parului, silueta mar ar trebui sa poarte in partea de sus culori mai inchise si in general uni.
Imprimeurile si culorile deschise pot fi purtate in partea de jos a corpului, aducand un plus de volum.
De asemenea, plasarea unei culori inchise in zona taliei si o culoare uni mai deschisa pentru top si fusta, va creea un efect vizual placut de talie definita, silueta alungita si supla.
Tinutele monocrome sunt o alegere foarte buna, dau senzatia de alungire a corpului, de eleganta, de tinuta „scumpa”.
Te avantajeaza dungile verticale sau o singura dunga verticala, plasata pe mijlocul partii din fata a topului, aceasta va fragmenta trunchiul in 2 si astfel va parea mai mic
Urmand aceste directii, iti vei putea realiza cu  usurinta o garderoba care ti se potriveste si iti flateaza silueta.
 
 Sursa foto : Pinterest

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.