NOU!!! CURSURI INTERACTIVE DE CROITORIE

NOU!!! CURSURI INTERACTIVE DE CROITORIE

De mai bine de trei ani, Maralyn organizeaza impreuna cu Singer Romania workshopuri de croitorie. Intrucat mi-am inceput calatoria in lumea croitoriei si a designului participand la asemenea workshopuri de croitorie, creand lucruri simple dar care mi-au oferit o mare satisfactie si mi-au alimentat dorinta de a merge mai departe, am realizat impreuna cu Singer Romania si alti traineri, un program de workshopuri numai bune pentru a-ti deschide si tie pofta de croitorie!

Acum mult timp, mi-am dorit foarte tare o masina de cusut si nu oricare, una Singer – știind de la bunicul meu ca Singer este cea mai buna si mai trainica masina de cusut. Am primit de ziua mea masina de cusut mult visata, cunoscându-i totodata pe oamenii deosebiti de la Singer Romania (nu am avut rabdare ca masina sa vina prin curier si am mers direct la sediu pentru a o ridica personal). Am inceput sa invat croitorie din carti, tutoriale, workshopuri si apoi curs de croitorie acrediat de Ministerul Muncii. De mare ajutor mi-au fost cei de la Singer, am sunat la ei si am primit suport de fiecare data, fie ca era vorba de o informatie despre reglajele masinii de cusut sau un sfat despre ce accesorii mi-ar fi utile, sau despre cum se foloseste un anumit accesoriu al masinii de cusut, ce foarfece sunt bune, ce ace sunt necesare pentru diferitele materiale, etc.

Astfel, desi pana acum mai bine de 7 ani ma prezentam ca fiind avocat/jurist, acum pot spune ca Alina Maria Cristea este artist vizual și designer vestimentar. Pasionată de design vestimentar încă din copilărie, am urmat cursuri de modificare si reconstrucție a tiparelor, pictură, croitorie și design. În 2022 am absolvit Masterul la Universitatea Națională de Arte din București, FADD, Specializarea modă și costum vestimentar. De asemenea, inca din 2018 sunt trainer la workshopurile organizate impreuna cu Singer Romania.

Cui se adreseaza aceste workshopuri? Cred ca se adeseaza tuturor! Fie ca esti o persoana pasionata de croitorie dar nu stii de unde sa incepi, fie ca vrei doar sa inveti sa faci mici retusuri (scurtat pantaloni sau maneci), fie ca vrei sa inveti sa-ti cosi o perdea sau o fata de perna, o cuvertura de pat sau diferite obiecte de organizare pentru casa, aceste cursuri sunt perfecte pentru tine. Sau poate doar vrei sa te relaxezi, vrei o alternativa placuta de a-ti petrece timpul liber si totodata sa invati ceva util. De ce sunt perfecte pentru tine aceste cursuri? Pentru ca au o durata mica, sunt extrem de practice, inveti sa imbini tehnologia masinilor de cusut cu creativitatea ta, iti dezvolti creativitatea, te destinzi intr-un ambient foarte placut, nu sunt costisitoare si nu esti obligata sa parcurgi module care nu te intereseaza. Cum se vor desfasura cursurile? In fiecare luna vom avea diverse cursuri, cu subiecte diferite si poti alege exact ce te intereseaza. Vei avea la dispozitie materiale din care poti alege, vei lucra impreuna cu mine si vei pleca acasa dupa cateva ore cu un produs facut de mainile tale. Asta da satisfactie!

Unde tinem cursurile? Locatia de desfasurare a cursurilor este una centrala, moderna, utilata cu tot ce trebuie pentru proiectele tale – Centrul Vechi al Bucurestiului – str. Halelor nr. 7, sector 3. Aici vei avea ocazia sa testezi mai multe tipuri de masini de cusut si de surfilat, vei afla de ce accesorii ai nevoie, plus tips &tricks despre cusut, pe care la cursurile de croitorie nu le inveti. Cursurile traditionale de croitorie se axeaza pe calcule si pe cum sa realizezi un tipar si au prea putine informatii despre cum sa cosi produsele pe care le vrei.

Croitoria poate fi si pentru tine, cum a fost pentru mine, o activitate de dezvoltare personala. Vei invata sa gandesti logic, sa masori, sa calculezi, sa -ti sporesti  creativitatea, atentia si disciplina, sa ai rabdare, sa ai atentie la detalii, sa te ”pierzi” in ceea ce faci si apoi sa ai satisfactia unui lucru util facut cu mana ta.

Poate fi o activitate de familie, poti veni cu copilul tau pentru a petrece acel timp de calitate de care tot auzim vorbindu-se in zilele noastre (8 ani +). Ar fi o activitate extrem de placuta si utila pentru cei mici, o alternativa de a-si petrece timpul liber si de a capata incredere in sine si in fortele proprii.

Poti veni cu colegii, intr-o activitate de team building sau putem veni noi la voi cu masinile si materialele necesare.

Este o activitate fascinanta si, oriunde privesti, gasesti ceva cusut. Materialele, designul, cusutul, croitoria sunt pretutindeni, incepand de la vestimentatie pana la home deco.

Toate astea se impletesc perfect cu noua tendinta de a stopa consumerismul, de a modifica si repara lucrurile, de a purta si a avea haine de calitate, de ce nu, facute chiar de noi.

Astfel incat, incepand din luna ianuarie 2023, cursurile interactive de croitorie vor fi prezente si pe site-ul WWW.MARALYN.RO si pe paginile noastre de facebook si instagram.

Va astept cu mare drag!

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.